Платформа Розвитку Інновацій

image description Статті
6 жовтня 2017

Платформа Розвитку Інновацій: результати роботи за минулий рік

За минулий рік Платформа суттєво розширила партнерську мережу внутрішніх та зовнішніх інвесторів у свої проекти, за рядом яких здійснюється фінансування розробок у сфері радіолокації, гідроакустичних систем, систем виявлення цілей і управління боєм.

Щодо системної роботи з розвитку інновацій ми випустили концепцію Стратегії Розвитку Інновацій в Україні (можна ознайомитись тут) та спільно з Офісом Реформ при Кабінеті Міністрів України, Офісом залучення та підтримки інвестицій «UkraineInvest» та Українським Інститутом Майбутнього в липні цього року провели стратегічну сесію, метою якої було визначення актуальних проблем та подальших кроків з розвитку інновацій в Україні.

Платформа почала тісну співпрацю з низкою науково-дослідних інститутів та університетів у Києві, Харкові, Дніпрі, Львові у розрізі спільної реалізації інноваційних розробок та технічної експертизи проектів, серед яких Науково-Дослідний Інститут Радіоелектронної Техніки у м. Харків, Національний університет «Львівська політехніка», Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Харківський Національний Університет Радіоелектроніки, Національний Аерокосмічний Університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський Авіаційний Інститут», Інститут Проблем Штучного Інтелекту у м. Києві.

Ми тісно співпрацюємо з компанією KПІ-Оборонсервіс по ряду реалізації спільних інноваційних проектів, зокрема, на даний момент, це гідроакустична система та тропосферна станція.

Також, ми продовжуємо партнерську роботу з компанією UARPA у якості фінансового партнера в R&D в одному з їхніх проектів, а також, залучаємо спеціалістів UARPA до процесу технічної експертизи проектів Платформи.

Ми зібрали достатньо велику базу інноваційних проектів, яка на сьогодні складає 120 проектів, з яких проаналізовано 40 та 18 проектів знаходяться на стадії технічної експертизи чи на стадії реалізації у тому числі за участі Платформи Розвитку Інновацій.

Платформа просунулась уперед по створенню спільного підприємства з виробництва тактичних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) в Індії. На предмет цього було підписано тристоронній меморандум про партнерство з однією з найбільших індійських компаній, одеською компанією «НПП СПАЙТЕК» та Платформою. Також, ми продовжуємо співробітництво на предмет розширення фінансування розробки покращених версій БПЛА «SPARROW» та «ANSER».

На сьогоднішній день, Платформа перейшла до етапу створення дослідного зразка нашлемної системи LimpidArmor з подальшим його випробуванням.

У квітні поточного року, спільно з розробниками проекту «C4Vision» і компанією Ciklum, у місті Дніпро, ми провели хакатон серед школярів на тему «Аеророзвідка з використанням БПЛА», як один з етапів розробки геоінформаційної системи «Геосервер».

Також, Платформа увійшла до складу Стратегічної ради з розвитку кібер-центру «CYBER GUARD», який нещодавно у рамках реалізації проекту HACKEN, залучив інвестиції на суму 650 тис. дол. США.